МАЛКА КНИГА ЗА РЕАЛНОСТТА

December 21st, 2009

МАЛКА КНИГА ЗА РЕАЛНОСТТА
от Боян Бенев

Илюстрации Райчо Станев,
превод Борис Делирадев

За книгата:

България е адски далеч от „промяната”.

За да се случи промяна е нужно действие.

За да има действие е нужна дискусия.

Трудните времена – като тези, пред които сме изправени – крият в себе си една сериозна възможност: да поставим под въпрос всички неща в заобикалящата ни действителност, които сме приели за даденост. Трудните времена ни принуждават да мислим и действаме извън собственото си уютно убежище. Ако се възползваме от тази възможност да разгледаме света с нови очи, това би могло да ни даде така нужната искрица, от която пламват толкова нови идеи.

Една малка книжка не може да промени мисленето ти, но би могла да провокира дискусия. Със своите 26 кратки глави (от по една страница всяка) „Малка книга за реалността” на Боян Бенев се стреми да постигне тъкмо това.

„В тази книга съм събрал, най-общо казано, своите лични, непрофесионални възгледи по различни теми. Не очаквам читателите да се съгласят с написаното от мен – очаквам да ги оспорят и те да им послужат като основа за дискусия.”
Боян Бенев

Великолепно илюстрирана от Райчо Станев, всяка глава на тази малка книга се опитва да побере в орехова черупка необозрими теми като мира и войната, технологичното развитие и околната среда с цел да провокира съзнанието на читателите. Да възбуди желание да споделят мислите си и да ги обсъдят с някого.

Биографична бележка

Боян Бенев е 25-годишен предприемач и лектор роден в София и отраснал във Великобритания. Автор е на „Малка книга за бизнеса”. Райчо Станев е илюстратор, графичен дизайнер и визуален артист, носител на множество награди.