ReCover

December 16th, 2011

RECOVER е един експеримент, който има за цел да прескочи обичайните медии използвани за типография и илюстрация.

Но нека първо да направя паралела между съвременното изкуство и съвременната литература и за това колко много ми помага това че се занимавам със съвременно визуално изкуство, за да правя корици. Всъщност всичко е едно – без значение дали говорим за съвременна литература, изкуство или музика, тенденциите вървят заедно една с друга, само медиите са различни. Тук е момента да отбележа как това, че чета и оформям съвременна литература страшно много ми помага да правя и съвременно изкуство. Всичко се завърта и захранва едно от друго и допирнaта точка са точно кориците.

И така отделям нещата в няколко отделни фрагменти, които не просто повтарят едно и също послание през различни медии, а всъщност се допълват и надграждат:

– Изложба със скици по основните проекти/книги
– Текстове и бележки в блога ми, маркиращи работата по кориците
– Документален филм за начина ми на работа и връзката м/у съвременното изкуство и литература, който можете да изгледате долу
– Нет-арт проект с интервюта на зрители/читатели на книгите които съм оформял
– Накрая, но всъщност най-важната медия, а именно самите книги, които чрез кориците си разпространяват моята форма на изкуства из цялата книжарска мрежа – във всеки град и всяко село, където има книжарница.

Следете тази страница във фейсбук, за да се информирате за различните етапи на проекта. А сега – приятно гледане на филма на Евгени Богданов