Преди полета

April 4th, 2015

ПСИХО-ФИЗИОЛОГИЯ

НА ЛЕТЕНЕТО

9.04-6.06.12 2015 г.

Асеновград, ул. Тракия 7

Изложба с илюстрации от България, Австрия, Германия и Швейцария. Участват Пенка Динчева-Стоянова, Димитър Шопов, Lisa Röper, Michael Meier, Елена Узунова, Даниела Атанасова, Виктор Мухтаров, Десислава Симеонова,

Rita Fürstenau & Райчо Станев

+ приятели.

Каква е подготовката преди полет? Как се превъзмогва страхът и се развива интуицията за летене? Каква е структурата на полета и къде е връзката между енергията на мисълта и силата на крилата? Може ли вътрешният свят да предопределя желанието за летене? Как се постига балансът между мисъл – размах – полет? Отговори на тези въпроси ще бъдат търсени в изложбата “Преди полета”.

Изложбата ще бъде съчетана с разговор по темата, в която посетителите въз основа на своя практически опит и познания ще споделят разбирането си за полета и неговата подготовка.

Освен експозицията гостите ще могат да видят и последните книги от библиотеката на студиото, които разглеждат илюстративната гледна точка на науката за летене. Илюстрациите в книгите са великолепно обобщение на древни и съвременни техники за това учение, общовалидно и достъпно за всички, търсещи полета.

Нагледна+ е студио за графичен дизайн и илюстрация. След Швейцарския дневник, Карнавал и Норвежка гора, това е четвъртата изложба на Нагледна+ в Асеновград. В периода 2009 – 2014 студиото разработва собствени проекти в областта на типографията, плаката и книгата, представяни на фестивали като Transmediale (Berlin), İsimsiz – 12. İstanbul Bienali, Sofia Contemporary, вкл. самостоятелни изложби и лекции на места като Гьоте-институт (София), Института за Съвременно София, Софийски арсенал – музей на модерното изкуство, I push your button (Zug), ECAV (Sierre).