Отива една жена при лекаря

May 12th, 2009

Премиера на книгата
ОТИВА ЕДНА ЖЕНА ПРИ ЛЕКАРЯ” от Рей Клуун

14 май 2009, 19:00
Onda Coffee Break Бизнес парк София, Сграда 10
(до езерото), Младост 4, София

ЗА АВТОРА И КНИГАТА

Реймънд ван дер Клюндерт (роден през 1964 г.), известен сред приятелите си като Рей Клуун, се занимава с маркетинг преди да стане писател. През 2001 съпругата му умира от рак едва на 36. Клуун заминава с тригодишната си дъщеря Ева за Австралия и написва „Отива една жена при лекаря”.

Книгата продава над 600 000 копия в Холандия, където оглавява класациите по продажби повече от 70 седмици, като в момента продължава да е номер едно. „Отива една жена при лекаря” се задържа дълго време начело на списъка с бестселъри на списание „Шпигел” в Германия. Романът става бестселър на годината и е избран от литературният клуб ECI (част от медийната група Bertelsmann) за дебют на годината.

Следващите книги на Рей Клуун са повестта „Помощ, забремених жена си” и романа „Вдовецът”, който е продължение на „Отива една жена при лекаря” и описва пътешествието му заедно с дъщеря му с каравана през Австралия в опит да се справят със загубата. За един месец от книгата в Холандия се продават над 125 000 броя. Уебсайтът на автора е www.kluun.nl.

В момента Клуун е начело на списъка на най-продаваните автори в Холандия с „Отива една жена при лекаря” и на трето място с „Вдовецът”.

„Отива една жена при лекаря” печели изключително популярната награда на читателите NS Publiek Prize за 2006 г, спонсорирана от Холандските национални железници.

Представят:
Мария Станкова (писател)
Мария Енчева (преводач)
Райчо Станев (дизайнер)
Манол Пейков (издател)